Sivut

tiistai 31. maaliskuuta 2020

Miten teknologinen kehitys on vaikuttanut työelämään?Matkalaskukuiskaaja kävi Sakon haastateltavana hieman ennen Korona-kriisiä. Oheisella videolla käsitellyt aiheet ovat nyt yllättävän ajankohtaisia vaikka reissuhommat ovatkin jääneet hetkeksi sivuun.

Digityökalut ja etätyöprosessit ovat viimeistään nyt tuttuja kaikille

Koronapandemia on pakottanut sadat tuhannet yritykset ympäri maailmaa digitalisoimaan prosessinsa ennennäkemättömän nopeasti.

Tämä pakotettu digiloikka tulee varmasti näkymään monina uusina innovaatioina. Kuten videolta käy ilmi, maailma on digitalisoitunut viimeisen 20 vuodenkin aikana niin huimasti, että sitä on vaikea käsittää. On kuitenkin hyvä huomioida, ettei mikään ole oikeastaan vauhdittanut tuota kehitystä.

Nyt tilanne on kuitenkin toinen.

On jännittävä ajatella mitä kaikkea Koronan jälkeinen tulevaisuus tuo tullessaan. Jo nyt markkinoilla on tuhansia uusia applikaatioita, palveluita ja järjestelmiä, joiden on tarkoitus helpottaa toimimista etäyhteyksien päästä.

Vanhassa vara parempi? 

Softia ja appeja vertaillessa on tietenkin hyv√§ muistaa, ett√§ kaikki mik√§ on uusinta uutta, ei aina toimi optimaalisesti. Paljon uutta teknologiaa julkaistaan jo betaversioina ja niit√§ kehitet√§√§n lennossa. 

Pidemp√§√§n toiminnassa olleet ohjelmistot, kuten vaikkapa meid√§n Acubiz-matkalasku-applikaatio, sen sijaan ovat jo saaneet kunnolla ilmaa siipiens√§ alle. Ne ovat kunnolla testattuja ja toiminnot ovat hioutuneet vuosien saatossa. 

Kannattaa siis huomioida luotettavuuskysymykset, ennen kuin rynt√§√§ oikop√§√§t√§ testaamaan jokaista uutta appia. Erityisesti silloin kun kyseess√§ ovat raha- ja henkil√∂st√∂asiat.  

Mik√§ ei tule koskaan palaamaan ennalleen? 

Se mikä ei kuitenkaan koskaan tule olemaan ennallaan, on varmasti suhtautuminen etätyöhön. Jos se ennen on ollut joillekin yrityksille kirosana, on se varmasti jatkossa kiinteä osa todella monen yrityksen toimintoja.

Ehk√§ jatkossa jatkossa ty√∂paikoilla tehd√§√§nkin vain ne hommat, jotka on pakko? 

Tai ehk√§ l√§hity√∂t√§ arvostetaan aivan toisella tavalla? 

Ehk√§ ty√∂ntekij√§tkin havahtuvat siihen kuinka t√§rke√§√§ on esim. ty√∂pisteen ergonimia jne. kun siit√§ onkin joutunut hetkeksi hieman eri tavalla itse vastuuseen? 

Mihin sinä uskot?


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Jätähän merkkikäynnistäsi :)